Iman melompat-lompat

Iman (2 tahun 1 bulan)
Iman sekarang suka melompat-lompat atas sofa, atas peha, atas tangga.Mungkin pengaruh dari video Elmo mengenai “jump”. Hari-hari tengok, mengikut juga. Selalu juga kedebum ke bawah, tapi mana pernah serik.
Malam tadi bila balik dia terjerit-jerit. Rupa-rupanya Ummi pasang video baru Anpanman. Dalam video itu ada satu karakter menjerit kena kejar dengan orang jahat. Itu yang dia mengikut. Haiya..

Iman juga suka melukis. Melingkar-lingkar. Khusyuk pula. Apabila sudah bosan, dia panjat meja. Kadang-kadang sambung melompat atas meja, terjun ke bawah. (Latar : Ummi tengah tengok Hantu Mak Limah)

Terkini Iman suka main susun-susun.

Baby (5 bulan)
Abi nampak baby bergerak dalam perut Ummi. Kedebush! kedebush!
Alhamdulillah sihat dan aktif. Abi cuba kesan degupan jantung dengan stetoskop. Tetapi tidak dapat didengari. Kelongsong tebal sangat kut..hehe

Ummi
Jumaat lepas Ummi sakit lutut. Tergeliat agaknya. Semalam pergi hospital ortopedik. Doktor mahu buat X-ray. Tetapi sebab mengandung, X-ray batal. Kemudian doktor periksa, kemungkinan ligamen dalam lutut koyak. Khamis ini buat temujanji untuk MRI. Tetapi tadi terima panggilan dari hospital kata MRI dibatalkan sebab takut berisiko pada kandungan. Hmm..memang sakit waktu kehamilan memang payah. Esok pagi elok pula ada temujanji dengan Obs. Esoklah tanya macam mana. Ummi tidak boleh bengkokkan lutut. Sembahyang kena duduk.

437 total views, 1 views today

Entri berkaitan

Kongsikan..Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Pin on Pinterest0Print this page

2 Comments

  • .: Syafi and Me :.

    February 13, 2011

    Hahaha… Sama la macam anak aku…
    terlompat2 tapi bila dengar lagu mickey mouse clubhouse la….

    menulis tak kira tempat… dinding umah aku dah mcm drawing block.. belikan magnetic drawing pad tu pun kejap je dia guna..

    Reply
  • kadori-san

    February 24, 2011

    Woi.. Let's exchange our blogs' link.
    Mcm kelakau je masing2 dh jadi parent.
    Setakat ni anak aku x menconteng dinding, lega…
    Kalau x naya je kena bayor kat tuan rumah

    Reply

Leave a Reply